Dom > Vijesti > Sadržaj
Lima utiskivanje industrije tri uska grla razvoja analiza
Apr 29, 2016

U sadašnjosti, Kina je alatnih strojeva, alata, štancanje lima i drugih industrija proizvodnje vrijednost redove svijetu najveći, rekao je Kina sada je postala oprema proizvodnih snaga u svijetu. Promicanje Kina je pomak od proizvodnje nacije do nacije, "Dvanaest i pet" ključnih zadataka u razdoblju Kina je pomak od proizvodnje nacija do nacija i razumne prilagodbe industrijske strukture i promjena će se industrija opreme za postizanje znanstveni razvoj prioritet.

Opća ideja je razviti high-end opreme prerađivačka industrija u Kini za industrijsku preobrazbu i modernizaciju potražnju i razvoj novih industrija od strateškog značaja, s naglaskom na razvoj inteligentne proizvodnje, zelena proizvodnja i usluge proizvodnje, koji je postao najveća zadaća za oprema za industriju proizvodnje.

Za deset godina, kao Kina je postala svjetski centar proizvodnje i potrošača, probijanje prerađivačke industrije i drugih industrija su bez presedana razvoj. Jasno je da nacionalni tisak industrije u sadašnjosti, ima oko 40 000 proizvodnih poduzeća, 2 miliona u Kini, godišnju proizvodnju od 28 milijuna tona za tisak dijelova, Ukupna prodaja iznosila je 400 milijardi juana, godine 3 mm tanke čelične ploče više od 40 milijuna tona, kupi žigosanje kalup trošak 40 milijardi juana, novi tisak oprema ocijenili 20 milijardi juana. Naš lima i izrada industriji 30.000 preduzeća, 1,8 milijuna radnika, oko 42 milijuna tona godišnje proizvodnje metalnih dijelova, prodaja iznosila 500 milijardi juana. Ali sa Sjedinjenim Državama, i Japan je vršnjaka, žigosanje i metalnih industrija u Kini danas, postoje neki problemi, sažeti u tri točke:

1, sirovine i srodne tehnologije

Kopča, lanci, opruge, ležajevi, plijesni i drugih proizvoda koji se koriste od strane loša kvaliteta domaćih čelika, manje vrste različite specifikacije, izravno utječe na kvalitetu lima utiskivanje proizvoda. Strojne komponente opće masa, masovnu proizvodnju, postoje brojne sorte, obradu visoku preciznost proizvoda, visokih zahtjeva na tehnologije i opreme, i ulaganja. Strane kompanije s visoke učinkovitosti i visoko precizni stroj, proizvodna linija ili fleksibilne linije, vrlo učinkovite automatizirane produkcije. Ali neki dijelovi naše zemlje pod financijska ograničenja, mala ulaganja, poduzetništvo sposobnost da reinvent je loše, manje napredne opreme ne podržavaju, utječe na razinu kvalitete proizvoda.

2, niske razine specijalizacije, nerazumno, ekonomske

Metal utiskivanje dijela u odnosu na domaćina, tvrtke potrebno uspostaviti početni kapital i tehnologija u relativno mala, zemlja doživjela nekoliko razdoblja veliki gospodarski razvoj, grupa muzealci raširile su se razvijati, ali zbog tržištu potražnje, u malim serijama, nema ekonomije razmjera. Većina probijanje obrada poduzeće sama je velika ili mala, niska razina specijalizacija, visoka razina opreme, kvalitet nestabilnost, niska ekonomska korist. Tri glavne motorna industrija okosnica poduzeća u Kini s godišnja proizvodnja mikro-motor je manji od 50% Ukupno stranih kompanija. Posljednje dvije godine, lokalno izgradili tisuće žigosanje biljka u Kini, ali godišnje proizvoditi više od 300.000 komada samo nekoliko, uglavnom podršku proizvoda za poljoprivredne strojeve. Njemačka Rexroth proizvoditi sve vrste štancanje proizvoda 1,3 milijuna, Japan ulje razvoj (deformacije) je godišnja proizvodnja više od 600 000. Industrijski kalup poduzeća u razvijenim zemljama output po stanovniku od oko 150.000 ~ 20 dolara, samo 40.000 ~ 5 milijuna juana u Kini. Dionika je istaknuo da u posljednjih nekoliko godina, s raznim oblicima vlasništva i zajedničkog razvoja politike primjenjuju, hardver industrija prolazi kroz proces intenzivnog razvoja za raspršivanje postupno postaviti.

3, nedostatak kapitalnih ulaganja, istraživanje i razvoj su slabe

Lima utiskivanje dijela prerađivačke industrije u kasnim 1970-stoljeća i ranim 80, ranije predstavljen broj stranih tehnologija, ali na probavu i apsorpciju nedostatka adekvatne softverskih i hardverskih investicija. Prema prekomorske iskustvo, uvod i probavu i apsorpciju potreban omjer kapitala je oko 1:7 i na ovom kasni, sporiji tempo probave i apsorpcije. Tržišnog natjecanja i tehnološke snage. Ovo pridaje u inozemstvu, imaju veće investicije, zauzimaju dominantnu točku u tehnologiji. Velika financijska sredstva za istraživanje i razvoj tvrtke su iskazane kao prodaje 4% ~ 5%, područje od 10%. Iako mnogi fakulteti i sveučilišta bave raditi Kini u sadašnjosti, mnogo znanstvenih radova, znanstvenih istraživanja, patenata su vrlo visoku razinu, ali proizvodnja kombiniran sa pripijen, usporiti u komercijalne proizvode.

Kontrola opreme nesigurno stanje potrebu jačanja dnevnih inspekcija opreme (uključujući njegove zaštitne naprave provjere) za otkrivanje svih vrsta rizika i poboljšanje, i kako bi se osiguralo da je sigurnost uređaja ispravno. Odjel razvoja svaki uređaj će pravovremeno razvoj, zamjena uređaja za veću sigurnost.

Relevantni stručnjaci, rekao je osnovna proizvodna oprema je neophodna u proizvodnji, lima utiskivanje metalnih prerađivačke industrije kako bi se postigla razmjera, masovne i pojedinačne proizvodnje, treba relevantnih poduzeća poboljšanju i korištenje naprednih proizvodnih tehnologija.